2016. december 5., hétfő

Adventi készülődés két évesen- a Mikulások

Tavaly a Mikulások történetét már bemutattuk nektek (http://kreativbabaajandek.blogspot.hu/2015/12/mikulas-kontra-telapo.html)

Idén velük kezdtük a hangulat teremtést. Hogy szívünket, lelkünket ünnepi díszbe öltöztessük, ne csak a lakást, előszedtük a Mikulás dalokkal teli gyerekkönyveket és kiválasztottuk idén melyik is a kedvencünk. Miután a munkadal már meg volt, jöhettek a WC papír gurigák. :) Bevallom őszintén, hogy húsvét előtt és most is már guriga gyűjtésre fogtam a családot, a férjem bosszúságára. :) De mikor meglátta, hogy nem csak újabb porfogókat gyártok, hanem tényleg fel is használjuk, megenyhült. :)

Először akril festékkel lefestettük a gurigákat. Sima tempera is tökéletes lett volna, de Karolina imád garázdálkodni a festékeimmel, meg persze ezt nehezebb kimosni a ruhából, így nagy élmény anyának is. Lina már rutinos, mikor meghallotta, hogy festünk és kikönyörögte az akril festéket, ment is a fiókhoz és közölte: "kölcsönveszem apa munkás pólóját." Megfelelő védőöltözetben már neki is láthattunk. (Már csak a hordozókendőben rajtam szuszogó két hónapost kellett letakarni textilpelussal, nehogy a hordozó szenvedjen maradandó károsodást :) ).


Miután befestettük a gurigákat, az alvás idő éppen elég volt hogy megszáradjanak és jöhetett a többi kellék. :)

A mozgó szemek (amiért külön elküldte apát a hobbi boltba: "na de anya, a Mikulásnak mozgó szem kell, nem elég ha megrajzoljuk"), a karton papír és a vatta. 



El is készültek mind a hárman, Karolina által választott színekből. És már együtt várják az igazi Mikulást az ablakban. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése