2017. január 3., kedd

Babaszobák régen és ma

Azt mondják: "A stílus maga az ember." .Ez a szemlélet, ahol adott a lehetőség, ott kihat a baba- és gyerekszobák stílusára, berendezésére, hangulatára is. Az együvé tartozás melegére, az emlékek őrzésére. 

A régi időkben csak a főúri házaknál volt arra lehetőség, hogy a gyerekeknek külön szobát rendezzenek be. Az esetek többségében általában az egész család egy nagy szobában élte mindennapjait.

A 20. század közepén, az ügyes kezű szülők már maguk találtak ki kreatívabbnál - kreatívabb dekorációkat és játékokat gyereksarkokra vagy szobákra.. Akárcsak az én nagypapám, aki szövőmester létére csodás intarziás bababútort faragott édesanyám legnagyobb örömére. Gondolhatjátok kihez akart mindenki menni játszani. :)

A szerző családi fotótárából, 1958-ból

A 21. században már a baba- és gyerekszobák központi helyet foglalnak el lakásainkban, hiszen a gyerekek körül forognak a mindennapjaink. Talán ezért is licitálják néha túl egymást a szülők, hogy minél szebb és jobb lakrészt alakítsanak ki a gyerekeknek. Ötletből pedig nincs hiány természetesen az interneten sem.


A világ legnagyobb kép adatbázisával rendelkező Pinteresten elárasztják a szebbnél szebb, különlegesebbnél - különlegesebb gyerekszoba fotók az érdeklődőket.

Sokféle stílusban gondolkozhatunk.

Legyen szó :

- egyszerű, semleges színvilágról:



- különleges tájakról:



- retro stílusról



- romantikát kedvelő anyukákról



- vagy nagy terveget dédelgető gyerekekről:








A kreatív ötletek tárháza végtelen az internetnek köszönhetően. A "Do it yourself" azaz csináld magad ötletek pontos leírásával bárki elboldogulhat.


- Egy egyszerűnek tűnő papír hajtogatástól :





- egészen a bonyolultabb, ötletekig, mint egy minden tiltott dologgal ellátott matatófalig



De bármely stílust is választja az ember, egy biztos, az egyediséget valamilyen úton - módon szeretné hangsúlyozni. Hiszen a kis ember, akinek nagy lelkesedéssel készül a szoba, különleges. 

Fotót készítette: RupiFotó


A Kreatív Mamák Boltja éppen ebben szeretne segíteni! Megalakulásunk örömére játékot hirdetünk, amelyben 6 csodás, ám különböző stílusú nagy értékű babaköszöntőből válogathattok, hogy igazán egyedivé varázsolhassátok ezzel is a babaszobát. Siessetek mert már csak két nap van hátra!

A játék eddigi játékosainak visszajelzése alapján sikerült olyan babaköszöntőket választanunk, amelyek mind egyediek és hívogatóak, így nehéz a választás. :)

Van közte klasszikus, romantikus, modern, állatos és kreatív is, te melyiket választanád? Gyere a Facebookra és meséld el nekünk! www.facebook.com/kreativmamakboltja




Ha tetszett a cikkünk kedveld Facebook oldalunkat, a Kreatív Mamák Boltját és így mindig értesülsz az újabbakról.

A megosztásokat köszönjük. :)

Képek forrása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése