2017. február 28., kedd

Viszlát fránya köhögés, avagy a hegy, a sóbarlang és a sópárna esete a gyerekszobával

Írtam már korábban is, hogy Karolina megszületése óta sokkal inkább kutatok alternatív gyógymódok után és hívom a természetet segítségül házi patikánkba. Minket is elért a köhögés, hosszú hetek óta a család apraja- nagyja köhög ha kell, ha nem. Az egyik megoldás, ami enyhülés hozott a sóbarlang. De sajnos nem minden nap jutunk el, bármilyen közel is van. Ismeritek ti a mondást? Ha a hegy nem megy Mohamedhez... a sóbarlang jön a gyerekszobába. :)

A só ionizátor tökéletes megoldásnak bizonyul, már az első éjszaka nyugodtabban aludtak a lányok. Amikor is kiegészítettem a nappali sópárlást, egy éjszakai sópárnával.

A himalájai só jótékony hatását régóta elismerik és ki is használják. Egyes források szerint 10 míg mások szerint 24 ásványi anyag található meg benne, amely segíti a gyógyulást.


Így felkerekedtünk, Karolina kiválasztotta a megfelelő textileket és már készülhetett is a "csodatévő himalájai sópárna". A Pakisztánból származó sóból mi durvára őrölt változatot választottunk, így a sópárna kissé babzsákos hatást kelt és egyből Karolina kedvence lett.




A só tökéletes hőtartó, így alkalmazható fülfájásnál, arcüreggyulladásnál, menstruációs fájdalmaknál és minden olyan esetben, amikor a szervezetünknek jól esne egy kis meleg. Ugyanakkor ha mélyhűtőbe helyezzük nyáron kellemesen hűt, visszeres problémákra, fáradt lábakra tökéletes.

Kamillám mivel még picurka, így neki a kiságyába teszem a sópárnát, így neki kisebb méretben készítettem el: 15*15 cm-es változatban. Így pocakfájás esetén is alkalmazhatjuk.


Így eset meg az eset, hogy elhoztuk a sóbarlangot a gyerekszobába. Nálunk bevált, jónak tűnik és számomra nagyon fontos, hogy mellékhatása nincs!

Már csak arra kell rávenni apát, hogy sótéglával rakja ki a szoba falát. :)



Természetesen (és ez nagyon fontos a természetes megoldások esetén) nem csodatévő ez sem, de abszolút elősegítheti a jobb közérzet kialakulását.

A sópárnát himalájai sóval töltve megtaláljátok nálunk a Kreatív Mamák Boltjában kétféle méretben csodás textilekkel most bevezető áron!  www.facebook.com/kreativmamakboltja 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése