2015. július 3., péntek

Micsoda mesevilág! - ízelítő a beérkezett mesékből, versekből

Micsoda mesevilág!,
amelyet „Szivárványtündér” varázsolt virtuális kávézónkba. Versek ritmusa, a „Szín-dobogás” derűt és festői meséket hozott. A mesetárakról nem is szólva, amelyeket megnyitottatok előttünk. Kicsit bánatosan várom a július 20-i határidő lejártát, hiszen mint egykori mesekönyvem címében „Minden este egy mese”, így jutott nekünk is minden napra sokszor több mese is, amely egyszer csak elfogy…
Játszunk a címekkel egy kicsit, hátha más is kedvet kap és billentyűzet után nyúl az elkövetkezendő két hétben. Mert a visszaszámlálás megkezdődött. Köszönjük mindazoknak, akik felkérés nélkül közölték pályázatunkat.

A tesztelésre jelentkező gyerekek és felnőttek szép számban jelentkeztek felhívásunkra. Ez is mutatja, hogy figyelemmel kíséritek a versenyről kiszivárogtatott híreket. No, lássuk a versek és mesék főszereplőinek névsorát. A nevükről már ismert nagy mesehősökkel kezdem, hiszen megjelent Mazsola, a mi mesevilágunkban Mézes Mazsolka néven és a szomszédban lakó füstifecskéket is hozta. Mátyás király, Lotti, a kismalac, a boszorkányok, a Mikulás mind beköltözött mesetárunkba, de még a molnár, a fia, meg a szamár is megérkeztek. „Az éj csöndjében” vershez szinte rímelt „Apa téli elalvós meséje”. Megérkezett Dióverő Marci és a Sün család is. Izgalmas látogatást tehetünk a boszorkányok tanyáján, és megtudhatjuk, hogy az ici-pici felhő mivel foglalatoskodik. Katica bánatára is fény derül, és nem időzhetünk az álarcosbál szereplőivel sokáig, mert már a szeleburdi kisvakondra kell figyelnünk, hogy ne csináljon ő is galibát a tónál, amiről egy másik vers tudósít. A szivárványt ketten is megrajzolták, és hogy mi a harmatfoci lényege, az még engem is meglepett. Nyári élményeink is rímre keltek, amiből rájövünk milyen gyorsan elillan a nyár nevű tünemény. 

„Ha én varázsló lennék” - írta egy pályázó versében-, én bizony minden felnőttel mesét íratnék, hogy lássák, mi minden elkelne a földön a mesevilágból.  


1 megjegyzés:

  1. Elnézést kérek, azt hiszem a nagy rohanásban tévesen értelmeztem a pályázat kiírást. Természetesen nem vagyok gyerek, csak az elküldött mese és vers szól gyerekeknek. Írtam már felnőtteknek is,illetve nagy gyerekeknek mesét, még jó, hogy nem küldtem el tévedésből a felnőtt kategóriára.
    Köszönöm, hogy nem utasították vissza a beküldött anyagot!

    Tisztelettel:
    Egy szeleburdi anyuka

    VálaszTörlés