2015. november 29., vasárnap

Készülődő, várakozó ötletvásár


Ma sok-sok családnál meggyújtják az adventi koszorún lévő első gyertyát. Sok helyen készítenek koszorút, még ott is, ahol nem hitbéli, a várakozást jelző szimbólumként, hanem csupán az ünnepkört jelölő díszként kerül az asztalra. Ettől a naptól kezdve „hivatalosan” is megkezdődik a karácsonyi csodavárás ideje, és egyidejűleg az ünneppel együtt járó forgatag is kezdetét veszi.


Ma, Advent első vasárnapján, miközben megkezdődik szívünkben, lelkünkben is a karácsonyi készülődés a kreatív mamákat és papákat (szülőket és nagyszülőket) ötletvásárra hívom, hiszen az ünnep nem a legdrágább ajándékoktól szép, hanem az együttléttől, a várakozástól, a meglepetéstől.


Mától osszuk meg egymással ismét kreativitásunkat. Tegyük közkinccsé, amiket készítünk vagy készítettünk akár régebben Adventre, és a Karácsony ünnepére.





Kreatív Baba Ajándék Facebook csoportunkba (www.facebook.com/groups/kreativbabaajandek) küldjétek el kreatív karácsonyi ötleteiteket, vagy ha még saját szerzemény nincs akár az internetről vett ötleteket is várjuk, természetesen a forrás megjelölésével. Készülődjünk közösen a karácsonyra!


Mire gondolok? Küldjetek fényképet a saját készítésű adventi koszorúkról, ajándékról, süteményekről, akár egy különleges finom adventi vagy karácsonyi ételről.


Aki netán mesét és verset, rajzot szeretne küldeni, az a kacajpankamesetara@gmail.com címre küldje. Szeretnénk a Kacaj Panka facebook oldalán közzétenni az alkotásokat a december szép ünnepeiről, a várakozásról. A külhoni magyar alkotóinktól a helyi szokásokat, különleges történeteket is várunk, amelyek az Adventhez, a Karácsonyhoz kapcsolódnak.


A lényeg, hogy az írások és még az ajánlatok is kézzel és szívvel- - lélekkel készüljenek!




Kezdésként sok szeretettel küldöm nektek Kelemen Pálné (Galiba a tónál című döntőbe jutott mesés vers szerzője), Klári néni csuhé betlehemét!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése