2015. augusztus 3., hétfő

Mesés helyszíneken járva...

Ilyen gazdag utazásokkal teli nyárról még csak nem is álmodtam május végén mikor kihirdettük a Kacaj Panka pályázatot! És nem csak én vagyok az egyedüli szerencsés, hanem zsűri társaim és velem utaznak. És hogy merre jártunk nap nap után, meséről mesére?

Hol volt, hol nem volt... a "négyszögletű Kerek Erdőn túl, a Bükk hegységen innen” eljutottunk Pöttöm királyságba, ami nem más, mint a tömpörödők birodalma, és hogy a Csodabogyós barlang mit rejteget? Az csak az igazi titok! Nemsokára ti is meg tudjátok. De nem érünk rá, a zsűri már sétál is tovább a Tündérkertben, a szélmalomban,a Bábeltornyához. A Kerek erdő széle, Kicsi mező vége után Meseország Mesevölgyébe kerülünk. Megtudtuk, hogy a Cseppkőhegyen túl van Borókafalva, ha valaki keresné. Az Igazlátók falvát viszont Délvidéken találjátok meg. A Veszprémi Állatkert után ne feledjetek majd benézni a Szavannaoviba, sőt hazaértünkkor csodák csodájára bengáli tigriseket lelünk a hátsó kertben. Zoknifölde után egy nagy kanyart veszünk és az égbe röpülünk a Tulipán Tejúthoz. Ördögfalvánál forduljatok jobbra, és talán Bocföldét elhagyva megtaláljátok a csodálatos Babamúzeumot. Aki a Demokrácia államot keresi, az már távolról megláthatja a Politika-hegyet, amelynek legmagasabb csúcsa a mesélő szerint Hierarchia néven bámészkodik.



Nézzétek el, ha még mindig nem teljes a névsor, de 130 mese- és verszugban bizony többen elbújhattak. A jó hír, hogy még ma is élnek, ha meg nem haltak, azaz: itt a vége fuss el véle! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése